Proslava KS Boštanj

Objavljeno 09. februar 2018

Osrednji dogodek ob slovenskem kulturnem prazniku v KS Boštanj, je bil organiziran v Boštanju, 9. februarja 2018.

Po zapeti Zdravljici je zbrane v polni dvorani TVD Partizan nagovoril Damjan Žužek, predsednik KUD Anton Umek - Okiški. Nanizal je nekaj podrobnosti iz življenja pesnika in pisatelja, ki se je rodil na Okiču. Letošnje leto je poimenoval kar "Umekovo leto", saj bomo prav letos obeležili 180. obletnico njegovega rojstva. Sledil je doživet recital dveh njegovih pesmi.

Osrednji kulturni program je oblikovala Sara Praznik z gosti - MePZ Zvon, pod strokovnim vodstvom Tineta Beca. S pesmijo in igro se je predstavila v vlogi mladega dekleta, ki svoje starše šokira z izjavo "Želim v širni svet...". Izzivi, ki jih ponuja New York, pa ji nalagajo nove preizkušnje, skozi katere uspešno brodi, v njeno zgodbo pa se romantično vpleta še ljubezen... Ob ubranem petju MePZ Zvon, smo podoživljali svetle in temnejše plati oddaljenega velemesta v Ameriki in uživali v odlični interpretaciji zapetih pesmi.

S praznikom kulture sovpada praznik KS Boštanj, zato so bila na prireditvi tradicionalno podeljena priznanja Krajevne skupnosti Boštanj. Plaketo KS Boštanj podeljuje  krajanom, drugim  posameznikom, podjetjem, zavodom, društvom, klubom, združenjem, drugim  organizacijam in skupinam, ki pomembno prispevajo k boljšemu, kvalitetnejšemu in polnejšemu življenju krajanov, razvoju in ugledu  KS  Boštanj. Letošnja nagrajenca, sta bila po sklepu KS Boštanj, Mario Gulič in Slavko Zakšek. Plaketo sta nagrajencema podelila župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk in podpredsednik KS Boštanj Vinko Knez. Ta je pred podelitvijo nagovoril zbrane, podaril glavne realizirane aktivnost preteklega leta v KS Boštanj in krajanom čestital za praznik. 

Marjo Gulič se rodil na Krasu. Kot mlad fant je doživel kruto nasilje italijanskega okupatorja v 2. svetovni vojni, med drugim so Guličevim požgali dom. Pot ga je po koncu vojne, ko se je izučil za avtokleparja, najprej popeljala po različnih krajih Jugoslavije, zatem pa je prišel v Boštanj in v naših krajih ostal za vedno. Zgradil je hišo in kleparsko delavnico, skrbel za svojo obrt, ob tem pa vedno našel čas in voljo, ko je bilo potrebno priskočiti na pomoč. Kot aktiven član PGD Boštanj je nepogrešljiv tovariš v veteranski ekipi, zavzet, natančen in požrtvovalen. Slavko Zakšek, kot aktiven član lovske družine Boštanj, pa svoj prosti čas posveča skrbi za naravo. Zavzeto se udejstvuje tudi na športnem področju, viden je njegov doprinos pri razvoju domače ekipe dvoranskega nogometa, je aktiven član društva TVD Partizan. Kot uspešen podjetnik razume potrebe krajanov in širše skupnosti ter rad priskoči na pomoč. 

Prireditev je povezovala Jelka Bec, za zaključek večera pa so poskrbele članice aktiva žena.

(prispevek pripravil M. Simončič)

Vsebina

Uradne ure

 

Kontakt

Lokacija

Copyrights © 2014 KS Boštanj, Izdelal Dejan Knez
  • DOMOV
  • ZEMLJEVID STRANI
  • PIŠKOTKI