• Domov
  • »
  • Dogodki
  • »
  • Občni zbor Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj

Občni zbor Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj

Objavljeno 27. februar 2017

24. februarja je Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj v Sevnici realiziralo redni letni občni zbor. Udeležile so se ga članice in člani, vabilu so se odzvali tudi gostje, in sicer župan Občine Sevnica, predsednik DV Studenec, predstavnik KS Sevnica in vinska kraljica Slovenije. Na zboru so nastopili pevci iz Trbovelj, "Un`s Trboul".

"Delo društva je bilo v zadnjem letu uspešno, v celoti je bil izpolnjen plan dela, uspešno je bilo organiziranih več odmevnih strokovnih in družabnih prireditev," je v svojem nagovoru poudaril predsednik društva, Jože Simončič. Ob tej priložnosti je društvo tradicionalno izdalo društveni bilten, v katerem so analizirali aktivnosti zadnjega leta, navedli rezultate 35. društvenega ocenjevanja vin in oceno degustacijske komisije, ki je vina ocenila. 

Po izvolitvi organov zbora, so se z minuto molka poklonili članom, ki so društvo zapustili v zadnjem letu. Po sprejetju zapisnika zadnjega občnega zbora in podanih poročilih predsednika društva Jožeta Simončiča, blagajnika Aleša Germovška in članov Nadzornega odbora, sta zbor nagovorila župan Srečko Ocvirk in predsednik DV Studenec, Brane Arih. V nadaljevanju je bil sprejet še plan dela za letos, potrjena je bila letna članarina za naslednje leto. Svečano so bili razglašeni rezultati društvenega ocenjevanja vin, kot se za 35. obletnico ocenjevanj tudi spodobi. Zbrane je nagovorila vinska kraljica Slovenije, Maja Žibert. Pri izpolnjevanju njenega poslanstva so ji prisotni zaželeli vse najlepše.

Zbrani so v nadaljevanju, po večerji in urbanem petju pevcev iz Trbovelj, poskusili uvrščena vina 35. društvenega ocenjevanja vin. 

Rezultate 35. društvenega ocenjevanja vin najdete na povezavi.

(prispevek M. Simončič)

Vsebina

Uradne ure

 

Kontakt

Lokacija

Copyrights © 2014 KS Boštanj, Izdelal Dejan Knez
  • DOMOV
  • ZEMLJEVID STRANI
  • PIŠKOTKI