• Domov
  • »
  • Dogodki
  • »
  • Slovenski kulturni praznik in praznik KS Boštanj, 2017

Slovenski kulturni praznik in praznik KS Boštanj, 2017

Objavljeno 11. februar 2017

»Branje slovenskih klasikov je lahko kul«, je bila rdeča nit dogodka v Boštanju, ki je bil v soboto, 11. februarja, organiziran v čast kulturnemu prazniku in prazniku KS Boštanj. Na svečani proslavi so se zbrali številni krajani in gostje, med njimi župan občine Sevnica Srečko Ocvirk, poslanec DZ Tomaž Lisec, podpredsednik KS Boštanj Vinko Knez, ravnateljica OŠ Boštanj Vesna Vidic Jeraj in letošnji nagrajenci KS Boštanj - Jože Andolšek in Jurij Pesjak z delegacijo lovske družine Boštanj. 

Po zapeti himni in nagovoru ravnateljice OŠ Boštanj so v zelo posrečenem in izvirnem programu nastopili učenci OŠ Boštanj. Slovenski klasiki, vključno s Prešernom, so lahko tudi moderni, zanimivi, duhoviti in privlačni, so zbrane v prepolni dvorani hodomušno prepričali najmlajši krajani, »ko jih razumeš, so čisto kul«. Na odru so učenci OŠ Boštanj uprizorili literarne like, med drugim Prešernovo Lepo Vido, Turjaško Rozamundo, Primičevo Julijo, desetega brata, Almo Karlin, Muco Copatarico in Mojco Pokraculjo. Idejna zasnova predstave je nastala pod mentorstvom Zdenke Kozinc in Silvestre Kotar.

Po nagovoru podpredsednika KS Boštanj, Vinka Kneza, je sledila slavnostna podelitev priznanj Krajevne skupnosti Boštanj. Svet KS Boštanj je soglasno sprejel sklep, da se v letu 2017 podelita dve priznanji Krajevne skupnosti Boštanj, in sicer Jožetu Andolšku in Lovski družini Boštanj. 

Jože Andolšek je v Boštanju preživel svoja otroška leta, pot pa ga je zanesla, zaradi študija teologije, v Ljubljano in kasneje v Celovec. Pogosto se vrača v svoj rodni Boštanj. Življenje je posvetil duhovniškemu poklicu, njegovo delo pa je zaznamovano z delom z mladimi v Celovcu ter s pomoči potrebnimi v Afriki. Izjemni opus njegovega vzgojnega in humanitarnega dela krasi Jožeta Andolška, za kar smo mu krajani Boštanja izjemno hvaležni. Z velikim spoštovanjem smo mu stisnili roko in na njegovi nadaljnji življenjski poti, njemu in njegovim sopotnikom na vseh kontinentih, ki jih obiskuje, zaželeli vse najlepše. 

Lovska družina Boštanj je v letu 2016 praznovala okroglo, 70. obletnico delovanja. Nesporno lahko pokažejo svoje rezultate, ki se odražajo z urejenim loviščem, živahnim in nadzorovanim življem različnih živalskih vrst, prenovljeno lovsko kočo, zadovoljnimi in številnimi članicami in člani – lovci, ki svoje poslanstvo udejanjajo pri zaščiti divjadi in narave. Priznanje KS Boštanj je v imenu družne prejel starešina Jurij Pesjak. 

Po sklepnem nagovoru župana Srečka Ocvirka, so za pogostitev posrbele članice aktiva žena v Boštanju. 

(prispevek in fotografije M. Simončič)

Vsebina

Uradne ure

 

Kontakt

Lokacija

Copyrights © 2014 KS Boštanj, Izdelal Dejan Knez
  • DOMOV
  • ZEMLJEVID STRANI
  • PIŠKOTKI