15. pohod društva vinogradnikov

Objavljeno 25. april 2015

Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj je v soboto, 25. aprila organiziralo tradicionalni, že 15. pohod po vinskih goricah. Kot običajno, se je vabilu odzvalo precejšnje število članic, članov in prijateljev društva, družili smo se v lepem, sončnem in toplem vremenu. Trasa našega pohoda je bila dolga okvirno 6 km. 

Pot smo ob 13. uri pričeli na Okiču, kjer je zbrane nagovoril predsednik društva Jože Simončič. Poudaril je, da je bilo Društvo vinogradnikov Sevnica-Boštanj med prvimi društvi na Dolenjskem in v Posavju, ki je pričelo z organizacijo tovrstnih srečanj. V 15 letih smo obiskali večino vinskih goric, kjer pridelujemo naša vina, se bolje spoznali in vedno znova občudovali lepoto naših vinorodnih krajev in gostoljubje naših članic in članov, pa tudi drugih, ki so nas sprejeli.

V Podzavrhu smo tokrat na kmetiji Podlogarjevih med drugim poskusili tudi njihov jabolčnik, s katerim na različnih tekmovanjih že leta dosegajo odlične rezultate. Od tam smo po razgibani poti čez gozd in travnike nadaljevali do Zavin in Vitovca. V Starem dobju - cilju tokratnega pohoda, smo se okrepčali še z odličnim golažem in se družili pod in ob večnamenskim kozolcem – novo pridobitvijo tamkajšnjih vaščanov. Na zaključku smo zaploskali trem pohodnikom, ki so se udeležili vseh dosedanjih 15 pohodov, in sicer Ivanu Mlakarju, Ladotu Šintlerju in Milanu Simončiču.

Društvo se za pomoč in gostoljubje zahvaljuje vsem sodelujočim, še posebej prizadevnim vaščanom Okiča in družinam Podlogar, Čižmek, Krampršek, Hribšek, Udovč, Gračner, Pešec, Lužar, Papež in članom ŠKD Jablanica. 

Društvo tovrstne pohode neprekinjeno organizira enkrat letno, od 2001. dalje. Letošnji aprilski pohod je bil peti, ki je v celoti potekal v KS Boštanj, društvo namreč deluje v več krajevnih skupnostih, in sicer na področjih KS Sevnica, Boštanj, Blanca, Zabukovje in Loka pri Zidanem mostu. Naše kraje tako spoznavajo tudi občani iz drugih delov naše občine in tudi od drugod. 

tekst in foto: M. Simončič

Vsebina

Uradne ure

 

Kontakt

Lokacija

Copyrights © 2014 KS Boštanj, Izdelal Dejan Knez
  • DOMOV
  • ZEMLJEVID STRANI
  • PIŠKOTKI