2. Mešjakov večer

Objavljeno 21. marec 2015

V Boštanju je 21. marca 2015, na prvi pomladanski dan, potekal 2. Mešjakov večer. Tudi tokrat je bilo organizator prijetnega srečanja Turistično, kulturno in hortikulturno društvo iz Boštanja, sodelovali pa so še članice in člani društva za biološko-dinamično gospodarjenje - Ajda Posavje, Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj in Aktiva žena Boštanj.

Tematika tokratnega druženja je bila povezana z menjavo semen, z žiti, kulinariko, vinom in pesmijo. V spremljajočem programu, ki ga je povezoval Ciril Dolinšek, so se predstavile učenke OŠ Boštanj pod vodstvom Mateje Lisec Repovž, vokalna skupina Boštanjski prijatelji, Ljudski pevci Boštanj, vokalna skupina Amabile in folklorna skupina Spomin. Članice aktiva žena Boštanj so pripravile okusno pokušino domačih dobrot, med drugim ajdovih žgancev, domačega kruha in praženega krompirja, vinogradniki pa so ob domači salami ponudili vina tukajšnjih pridelovalcev, in sicer cviček, deželno rdeče, modre frankinje in belo zvrst. Člani in članice Društva za biodinamično kmetovanje Ajda Posavje so pripravili razstavo žit in organizirali izmenjavo semen. 

Številni krajani in drugi obiskovalci, ki so se odzvali povabilu turističnega društva, navdušeno pričakujejo 3. Mešjakov večer, ki je napovedan za zimski čas.

(fotografije: Janez Levstik, tekst: Milan Simončič)

Vsebina

Uradne ure

 

Kontakt

Lokacija

Copyrights © 2014 KS Boštanj, Izdelal Dejan Knez
  • DOMOV
  • ZEMLJEVID STRANI
  • PIŠKOTKI