• Domov
  • »
  • Dogodki
  • »
  • Praznovali smo kulturni praznik in praznik KS

Praznovali smo kulturni praznik in praznik KS

Objavljeno 03. februar 2012

Boštanjčani so v minulem petkovem večeru s slovesnostjo v dvorani tamkajšnjega TVD Partizana obeležili kar dva pomembna dogodka, slovenski kulturni praznik in praznik krajevne skupnost Boštanj. Po tradiciji so bila tudi letos podeljena priznanja oziroma plakete krajevne skupnosti, in sicer Aktivu žena Boštanj in zakoncema Milki in Francu Košak, v drugem delu prireditve pa je s kulturnim programom navdušila Osnovna šola Boštanj. 

Aktiv žena Boštanj je priznanje prejel za prispevek k ohranjanju tradicije starih običajev in uspešno 20–letno delovanje v lokalnem okolju. Aktiv, ki velja za enega najbolj aktivnih združenj v krajevni skupnosti, s svojim delovanjem prispeva h kakovostnejšemu in polnejšemu življenju krajanov Boštanja in širše okolice, s tem pa tudi k ugledu krajevne skupnosti na več področjih.

Zakonca Franc in Milka Košak pa sta dobitnika priznanja za nesebično prostovoljno delo na kulturnem, društvenem in turističnem področju. S svojim nesebičnim delovanjem prispevata h kakovostnejšemu in polnejšemu življenju krajanov Boštanja ter s tem dvigujeta ugled krajevne skupnosti na področjih društvenega, kulturnega in turističnega življenja.

Priznanji zakoncema Košak in predsednici Aktiva žena Boštanj Mariji Gošte sta podelila predsednik sveta Krajevne skupnosti Boštanj Jože Udovč in sevniški župan Srečko Ocvirk, ki sta ob tej priložnosti nagovorila zbrano občinstvo ter čestitala krajanom ob kulturnem in krajevnem prazniku.

V bogatem kulturnem programu, katerega rdeča nit je bil Prešeren v pesmi in besedi, so se predstavili učenci Osnovne šole Boštanj pod mentorstvom učiteljic Zdenke Kozinc in Silvestre Kotar, prireditev pa je povezovala Jelka Bec.

Tekst: Občina Sevnica 
Foto: Janez Levstik

Vsebina

Uradne ure

 

Kontakt

Lokacija

Copyrights © 2014 KS Boštanj, Izdelal Dejan Knez
  • DOMOV
  • ZEMLJEVID STRANI
  • PIŠKOTKI