• Domov
  • »
  • Pričetek obnove mostu Sevnica–Boštanj

Pričetek obnove mostu Sevnica–Boštanj

Objavljeno 06. oktober 2022

Na spletni strani občine Sevnica najdete informacijo o predvideni obnovi mostu Sevnica–Boštanj, ki se pričenja jeseni letos in bo zaključena predvidoma junija 2023. Pri tem je potrebno poudariti, da bo skladno z dovoljenjem za delno zaporo izmenično enosmerni promet na mostu potekal zgolj dva dneva v navedenem obdobju.

Rekonstrukcija mostu bo potekala v štirih fazah. V 1. in 2. fazi je zaradi rušitve ločilnih otokov pri uvozu v krožišče predvidena izmenično enosmerna zapora, ki jo bodo fizično urejali za to usposobljeni delavci. Zapora bo prilagojena razmeram v prometu, dela pa bodo potekala med 7. in 19. uro. V 3. in 4. fazi je predvidena delna zapora ceste s prometnimi znaki. V času rekonstrukcije mostu bo na mostu omejitev hitrosti na največ 50 kilometrov na uro. Na odsekih mostu, kjer bodo postopoma potekale rekonstrukcije, bo pločnik popolnoma zaprt, pešci pa bodo preusmerjeni na drugo stran cestišča.

Most, ki povezuje Sevnico in Boštanj, je bil odprt leta 1975. Most je po skoraj petdesetih letih neprekinjene uporabe nujno potrebno obnoviti, saj je dnevno zelo obremenjen z osebnim in tovornim prometom ter rednimi izrednimi prevozi težkih tovorov. Z rekonstrukcijo mostu bo zagotovljena nadaljnja varna in nemotena uporaba za vsa vozila za naslednje dolgoročno časovno obdobje.

Vsebina

Uradne ure

 

Kontakt

Lokacija

Copyrights © 2014 KS Boštanj, Izdelal Dejan Knez
  • DOMOV
  • ZEMLJEVID STRANI
  • PIŠKOTKI