• Domov
  • »
  • Prvi koncert Pesmi Posavja 2016 osvojil MePZ Zvon Boštanj

Prvi koncert Pesmi Posavja 2016 osvojil MePZ Zvon Boštanj

Objavljeno 10. maj 2016

V Brežicah, v cerkvi sv. Roka, je bil 9. maja prvi izmed štirih koncertov prireditve Pesem Posavja 2016, ki jo organizirajo območne izpostave javnega sklada za kulturne dejavnosti Brežice, Krško in Sevnica. Nastopili so Mešani pevski zbor Viva Brežice z zborovodkinjo Simono Rožman Strnad, Vokalna skupina Barbara iz Globokega z zborovodkinjo Anito Veršec, Mešani pevski zbor Lisca Sevnica, ki mu dirigira Jože Pfeifer, Lovski pevski zbor Globoko in Mešani pevski zbor Globoko, obema dirigira Franc Kene, brežiški Pevci Zvoka z vodjem Jernejem Fabijanom, Mešani pevski zbor KD Anton Aškerc Koprivnica z zborovodkinjo Anjo Radkovič, Ženski pevski zbor Prepelice iz Dolenje vasi, ki mu dirigira Mira Dernač Hajtnik in Mešani pevski zbor Zvon Boštanj, katerega dirigent je Tine Bec. Koncert so zbori zaključili s skupnim nastopom s pesmijo Benjamina Ipavca Slovenska dežela. Dirigirala je Anita Veršec. Udeležence prireditve, ki jo je povezovala Janja Rostohar, je nagovorila vodja brežiške območne izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti Simona Rožman Strnad.

Obiskovalci so ob koncu z glasovanjem izbrali najboljšo skupino prireditve. Največ glasov je prejel Mešani pevski zbor Zvon Boštanj, ki mu je za osvojeni naslov brežiški zbor Viva predal lani prisluženi prehodni pokal. Po sinočnjem 1. koncertu se bodo v okviru letošnjega »posavskega pevskega praznika« zvrstili še trije, in to v petek, 13. maja, ob 19. uri v župnijski cerkvi v Boštanju, v soboto, 14. maja, ob 19. uri v cerkvi svetega Roka v Brežicah in v nedeljo, 15. maja, ob 18. uri na gradu Rajhenburg v Brestanici.

(povzeto po "Dolenjski list, http://www.dolenjskilist.si/2016/05/09/154947/novice/posavje/Prvi_koncert_Pesmi_Posavja_2016_pripadel_MePZ_Bostanj/ ", 10.5.2016)

Vsebina

Uradne ure

 

Kontakt

Lokacija

Copyrights © 2014 KS Boštanj, Izdelal Dejan Knez
  • DOMOV
  • ZEMLJEVID STRANI
  • PIŠKOTKI