• Domov
  • »
  • 'Odprimo skrinjo zgodb naše šole' - zaključek energetske sanacije OŠ Boštanj

'Odprimo skrinjo zgodb naše šole' - zaključek energetske sanacije OŠ Boštanj

Objavljeno 24. november 2015

V torek, 24. novembra, je ob zaključku energetske sanacije na osnovni šoli Boštanj potekala slovesnost, katere so se udeležili učenci in delavci OŠ Boštanj, starši, krajanke in krajani ter številni drugi gostje, med katerimi sta bila tudi župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk in predsednik RS Borut Pahor. Prisotne sta pozdravila ravnateljica OŠ Boštanj Vesna Vidic Jeraj in župan Srečko Ocvirk.

Bogat kulturni program so izvedli učenci OŠ Boštanj. Navzočim so predstavili pogled v šolske zgodbe, ustvarjene v času od nekoč do še ne slutenega jutri. Skozi iskrivo igro so predstavili življenja umetnikov, ki jim je to okolje predstavljajo navdih za ustvarjanje. Sledil je osrednji nagovor predsednika RS Boruta Pahorja. Za opravljeno delo in izvajanje svojega poslanstva se je zahvalil županu, ravnateljici in učiteljem. Posebno pozornost je v svojem nagovoru namenil učencem: "Šola ni le pouk in pouk ni le nabiranje znanja. Tu postajate zrele in odrasle osebnosti in verjetno ste vi generacija, ki bo dočakala naslednje tisočletje. Pomembno je, da otroci radi pridete v šolo in se naučite živeti kot osebnosti, ne le zase, ampak tudi za druge.", je dejal. 

S simboličnim prerezom traku je bil obnovljen objekt tudi uradno predan svojemu namenu.

Projekt energetske sanacije OŠ Boštanj je izvedlo na razpisu izbrano podjetje Optimum skupina d.o.o. iz Ljubljane, ki je oddalo skupno ponudbo s partnerjem Lesnina inženiring d.d. iz Ljubljane. Investicija je vključevala izvedbo fasade, menjavo oken in vrat ter izolacijo strehe. Vrednost pogodbe je znašala okvirno 450.000 evrov, operacije energetskih sanacij delno financira Evropska unija iz Kohezijskega sklada. 

Vsebina

Uradne ure

 

Kontakt

Lokacija

Copyrights © 2014 KS Boštanj, Izdelal Dejan Knez
  • DOMOV
  • ZEMLJEVID STRANI
  • PIŠKOTKI