• Domov
  • »
  • Osrednja slovesnost ob prazniku občine

Osrednja slovesnost ob prazniku občine

Objavljeno 10. november 2015

V Športnem domu Sevnica je v petek, 6. novembra, potekala osrednja slovesnost ob občinskem prazniku Občine Sevnica. Poleg vsebinskega in kulturno obarvanega dela programa je to vselej priložnost, da se ob prazniku skupnost za delovanje na raznih področjih družbenega življenja zahvali občanom in organizacijam, ki prispevajo k boljšemu, kakovostnejšemu in polnejšemu življenju.


Letošnji prejemniki priznanj z županom. Blažu Jancu, ki je zaradi športnih obveznosti v tujini opravičil udeležbo na dogodku, bo Listina vročena naknadno.

Ljudmila Majcen je prejela Srebrno plaketo Občine Sevnica za ohranjanje izročila in društveno udejstvovanje, Sekcija mažoret pri Društvu TRG Sevnica za bogatitev kulturnega in družabnega življenja ter številne tekmovalne dosežke, Zvonko Tuhtar pa za prispevek k napredku v lokalni skupnosti in uspešno podjetniško pot. Za življenjsko udejstvovanje na družbenem področju je Zlato plaketo Občine Sevnica prejel Anton Šeško, za dolgoletno društveno povezovanje in ohranjanje zgodovinskih vrednot pa Zlato plaketo tudi Združenje borcev za vrednote NOB, Občinski odbor Sevnica.

Za 15 let uspešnega gospodarskega delovanja na področju inovativnih rešitev je najvišje priznanje, Grb Občine Sevnica, najvišje priznanje, prejelo podjetje Sistemi IN ES d. o .o. iz Boštanja. Osrednja slovesnost je hkrati tudi priložnost za podelitev Listin Občine Sevnica. Prejemnika Listine Občine Sevnica sta Blaž Janc za izjemne športne dosežke na področju rokometa in Milan Simončič za prispevek h kakovosti bivanja krajanov in ugledu Boštanja na področjih kulturnega in družabnega življenja.

Zbrane občane in goste je nagovoril župan Srečko Ocvirk, program prireditve pa so sooblikovali Godba Sevnica, mažoretke Društva Trg Sevnica, sevniška plesalca Gaja Koprivec in Gašper Vidmar ter predšolski pevski zbor Vrtca Ciciban Sevnica. Posebna točka programa je bila reportaža o življenju in delu minulega leta avtorja Bojana Kostevca. Program sta povezovala Ciril Dolinšek in Tanja Žibert.

Fotogalerija>>>

vir: Občina Sevnica (http://www.obcina-sevnica.si/news/661/15/Osrednja-slovesnost-ob-obcinskem-prazniku)

Vsebina

Uradne ure

 

Kontakt

Lokacija

Copyrights © 2014 KS Boštanj, Izdelal Dejan Knez
  • DOMOV
  • ZEMLJEVID STRANI
  • PIŠKOTKI