• Domov
  • »
  • Slovenski kulturni praznik in praznik KS Boštanj

Slovenski kulturni praznik in praznik KS Boštanj

Objavljeno 09. februar 2015

Ob počastitvi slovenskega kulturnega praznika in praznika KS Boštanj so v Boštanju, 7. februarja 2015, tradicionalno pripravili kulturno prireditev z naslovom "Od zibelke do zakladnice Antona Umeka - Okiškega". Upodobitev življenja pesnika Antona Umeka, rojenega 12. junija 1838 na Okiču nad Boštanjem, je bila osrednja nit prireditve, kulturni del programa je izvedlo Kulturno umetniško društvo Anton Umek - Okiški, skupaj z glasbenimi gosti Oktetom Jurij Dalmatin, Mešanim pevskim zborom Zvon in Vokalnim kvintetom Boštanjski prijatelji. 

Predsednik KS Boštanj Jože Udovč in župan občine Sevnica Srečko Ocvirk sta ob tej priložnosti podelila priznanja KS Boštanj in zbrane nagovorila. Prejemnika prizanj sta postala Blaž Zagrajšek, in sicer za nesebično prostovoljno delo na kulturnem in društvenem področju ter Športno kulturno društvo večno mladi Šmarčna, za prispevek pri razvoju športa, kulture, ohranjanja tradicije in starih običajev ter uspešnega delovanja v kraju. 

Po prireditvi, ki ji je kot običajno prisostvovalo precejšnje število krajanov, so zbrani nazdravili in se pozno v večer družili ob dobrotah članic aktiva žena.

Kratko fotogalerijo iz dogodka najdete na spletni strani Občine Sevnica, na povezavi tukaj.

Vsebina

Uradne ure

 

Kontakt

Lokacija

Copyrights © 2014 KS Boštanj, Izdelal Dejan Knez
  • DOMOV
  • ZEMLJEVID STRANI
  • PIŠKOTKI