• Domov
  • »
  • PGD Boštanj praznuje 90 let

PGD Boštanj praznuje 90 let

Objavljeno 08. september 2014

Prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Boštanj praznuje 90 let organiziranega gasilstva v kraju. Na prvo septembersko nedeljo so člani PGD Boštanj pripravili svečano povorko in proslavo ob častitljivem jubileju, praznovanje pa zaključili z veliko gasilsko veselico, na kateri so zbrano množico obiskovalcev, od blizu in daleč, zabavali priljubljeni Modrijani. Ob tej priložnosti so namenu predali obnovljeni gasilski dom in razvili nov prapor. Med gosti na svečani prireditvi so bili številni ugledni gostje, predstavniki drugih gasilskih društev in krajani. Slavnostni govornik na prireditvi je bil župan Občine Sevnica, Srečko Ocvirk, ki je poudaril pomen prostovoljnega in požrtvovalnega dela gasilcev, njihove vloge in doprinos PGD Boštanj v Občini Sevnica.

Društvu so ob jubileju, poleg župana Srečka Ocvirka, predstavnika GZ Slovenije Mihaela Boraniča, najvišjega vodstva GZ Sevnica - Vinka Kneza in Gašperja Janežiča, predstavnikov Župnije Boštanj Alfonza Žiberta in Gregorja Simončiča, čestitali še predstavniki drugih gasilskih društev, tudi pobratenega iz Brezij - Dobrova pri Ljubljana. Na prireditvi so poleg godbenikov in mažoret iz Sevnice, nastopili še Ljudski pevci iz Boštanja in vokalna skupina Vilinke. Prireditev je povezovala Tanja Žibert.

V nadaljevanju najdete nekaj podrobnosti o zgodovini društva, dobršen del tega je v nagovoru orisala tudi predsednica PGD Boštanj Mira Šraj. V fotogaleriji si lahko ogledate utrip doganja v Boštanju, na lepo jesensko nedeljo 7. septembra 2014.

Preberi več>>>

Vsebina

Uradne ure

 

Kontakt

Lokacija

Copyrights © 2014 KS Boštanj, Izdelal Dejan Knez
  • DOMOV
  • ZEMLJEVID STRANI
  • PIŠKOTKI