• Domov
  • »
  • Naša občina danes praznuje

Naša občina danes praznuje

Objavljeno 12. november 2020

Danes, 12. novembra, občina Sevnica praznuje svoj občinski praznik, žal v drugačnih okoliščinah, kot bi želeli. Preko socialnih omrežij je občane nagovoril župan, Srečko Ocvirk. Njegova spletna poslanica je dostopna na povezavi.

Dokumentarni film "Ob prazniku občine Sevnica" >>>

Kot smo že navedli, osrednje slovesnosti ob občinskem prazniku, kot smo je vajeni, zaradi aktualnih razmer ne bo. Kljub vsemu pa bomo tudi letos  podeljene občinske nagrade. Letošnji občinskih nagrajencev je šest. Srebrno plaketo Občine Sevnica bodo prejeli Rotary klub Sevnica, predsednik KS Blanca in občinski svetnik Marjan Ločičnik in ravnateljica sevniške osnovne šole Mirjana Jelančič. Zlato plaketo Občine Sevnica bosta prejela predstojnik kirurškega oddelka v SB Brežice Matjaž Pohar iz Kladja nad Blanco ter podjetnik in poveljnik PGD Šentjanž Jože Lazar. Najvišje priznanje, grb Občine Sevnica, bo prejelo podjetje Evergreen d.o.o iz Boštanja, ki v letošnjem letu praznuje 30 let uspešnega delovanja na področju proizvodnje zdrave prehrane. Iskrene čestitke vsem!

V nadaljevanju posredujemo obrazložitev nagrajencev, ki sta tesno povezana z našim krajem, to sta podjetje Evergeen in dr. Matjaž Pohar.

Leta 1990 je družina Slemenšek iz Boštanja ustanovila podjetje Evergeen d.o.o. z namenom proizvodnje zdrave prehrane. Korenine podjetja sicer segajo še nekaj let pred tem, ko je ustanovitelj v obrtniški delavnici začel s proizvodnjo sušilnic za sadje in zelenjavo ter s sušenjem in prodajo suhega sadja in vrtnin. Nadaljeval je s pakiranjem zelišč in začimb, tudi takšnih, ki so bile v slovenski kulinariki novost in so pravo vrednost dobile šele v zadnjih letih. Pred 30 leti pa je bila takšna pridelava živil še v povojih, zato je bilo potrebno v proizvodnjo in prodajo vložiti ogromno truda. V Evergreenu so želeli svoje izdelke predstaviti širšemu krogu kupcev. Že na začetku delovanja so postali dobavitelji Interspara Slovenija, Mercatorja, kasneje pa še Engrotuša, Petrola, Lidla in ostalih. Vse od ustanovitve velik trud vlagajo v ponudbo prehrane tudi za vegetarijance in vegane ter za ljudi z zdravstvenimi težavami. Na začetku malo proizvodnjo tofuja so z leti širili ter bogatili z novimi okusi in izdelki. Poleg kupcev so pomen in vrednost tovrstnih živil z vidika zdravja spoznali tudi v večjih trgovskih hišah, in tako so začeli s proizvodnjo tofuja in drugih izdelkov za trgovski znamki Mercator in Spar. Z resnostjo in odgovornostjo do kupcev so postali vodilni proizvajalec tofuja v Sloveniji. Z veseljem so sodelovali pri osveščanju Slovencev na področju zdrave prehrane in se s pomočjo Inštituta za kontrolo in certifikacijo Univerze v Mariboru odločili za proizvodnjo povsem ekološkega tofuja in drugih izdelkov. V skrbi za zdravje kupcev v vseh letih poslovanja proizvodom nikoli niso dodajali kakršnihkoli dodatkov, konzervansov, aditivov, umetnih barvil. Kot eni prvih v Sloveniji so že leta 2002 v podjetju uvedli sistem HACCP, certificirani pa so tudi za standard IFS Global Markets Food. Sedaj že druga generacija v podjetju razvija kakovosti proizvodnje in nove proizvode, ki bodo namenjeni za vegansko prehrano. V letošnjem letu s ponosom praznujejo 30 let delovanja. Skupaj s kupci, dobavitelji, z 11 zaposlenimi in še nekaj zunanjimi sodelavci ter svojstvenim načinom vsebine dela, podjetje Evergreen d.o.o. iz Boštanja prinaša občini Sevnica prepoznavnost in posebnost.

Matjaž Pohar je odraščal v Boštanju in v Sevnici, kjer je pridobival osnovnošolska znanja. Šolanje je nadaljeval na Gimnaziji Brežice, študij medicine pa na Medicinski fakulteti v Ljubljani, kjer je leta 2004 diplomiral. Še posebej ga je v nadaljevanju zanimalo področje kirurgije. Po vseh opravljenih obveznostih in zaključku študija se je zaposlil v Splošni bolnišnici Brežice. Matjaža Poharja, dr. med., specialista splošne kirurgije, je vedno navdajala skromnost, želja po novih znanjih, pripravljenosti pomagati ljudem v stiski ne glede na čas in kraj. V Splošni bolnišnici Brežice je kot uspešen strokovnjak in dober organizator napredoval in nadgrajeval svoje znanje. Postal je predstojnik kirurškega oddelka. Med sodelavci uživa velik ugled in spoštovanje. Je tudi uspešen mentor in z veseljem deli svoje znanje in izkušnje kolegom, še posebno pa mlajšim kadrom, ki se zaposlujejo, v želji, da bodo ostali v tem posavskem prostoru in v bodoče skrbeli za zdravstveno oskrbo in kvaliteto življenja Posavcev, tudi občanov občine Sevnica. S svojo ekipo ambulantno delo občasno opravlja tudi v Zdravstvenem domu Sevnica. Pacienti izjemno zaupajo njegovi strokovnosti, saj je strokovnjak z veliko mero etičnih načel. Ko potrebujemo zdravniško pomoč, nasvet ali razgovor, je vedno pripravljen poslušati in pomagati vsakomur, ki pomoč potrebuje. Zvest pa ni samo zdravstveni ustanovi, v kateri je zaposlen, vseskozi ostaja zvest tudi domačemu okolju, kjer živi in deluje.

Predstavitev vseh prejemnikov občinskih priznanj >>>

Vsebina

Uradne ure

 

Kontakt

Lokacija

Copyrights © 2014 KS Boštanj, Izdelal Dejan Knez
  • DOMOV
  • ZEMLJEVID STRANI
  • PIŠKOTKI