• Domov
  • »
  • Srečanje s patrom Karlom Gržanom

Srečanje s patrom Karlom Gržanom

Objavljeno 12. december 2017

Društvo za biološko-dinamično gospodarjenje Ajda Posavje vabi v nedeljo, 17.12.2017 ob 16. uri v TVD Partizan v Boštanju, na predbožično srečanje s patrom Karlom Gržanom. Njegovo predavanje ima naslov "Sveto v svetu".

Karel Gržan se je rodil leta 1958 v Celju. Po končani Srednji gradbeni tehniški šoli je vstopil v red bratov kapucinov. Diplomiral je na Teološki fakulteti v Ljubljani (1984) in bil leta 1985 posvečen v duhovnika. Dve leti za tem je opravil magistrski študij. Leta 2003 je bil na Filozofski fakulteti v Ljubljani habilitiran za doktorja znanosti s področja literarnih ved.

Poleg opravljanja svojega poklica in pisanja se je ukvarjal tudi s problematiko zasvojenosti. Leta 1997 je na Razborju pod Lisco ustanovil Don Pierinovo komuno za dekleta, prvo in edino tovrstno dekliško skupnost v Sloveniji. Kmalu za tem je dal pobudo za ustanovitev društva, ki povezuje zdravljene odvisnike s končanim programom v pomoč tistim, ki so še zasvojeni. V letu 2004 je vodil pripravo za odprtje prve skupnosti za pomoč odvisnikom v Pomurju. Zanimajo ga različna področja, med drugim tudi zgodovina. Poleg pisanja o problemskih tematikah in stiskah sodobnega človeka piše knjige za otroke, mladino in odrasle, in sicer (romane, kratko prozo), ljudske igre, televizijske scenarije. Je gost na številnih okroglih mizah, predavanjih po šolah, kulturnih domovih in drugih ustanovah.

Po pogovoru  se bomo člani društva in drugi prisotni s patrom družili ob dobrotah, ki jih prinesete s seboj. Prisrčno vabljeni člani in ostali!

Vsebina

Uradne ure

 

Kontakt

Lokacija

Copyrights © 2014 KS Boštanj, Izdelal Dejan Knez
  • DOMOV
  • ZEMLJEVID STRANI
  • PIŠKOTKI