• Domov
  • »
  • Prednovoletna seja Sveta KS

Prednovoletna seja Sveta KS

Objavljeno 08. december 2017

Svet KS Boštanj se je v četrtek, 7. decembra sestal na zadnji letošnji redni seji, kot običajno za konec leta, tudi tokrat v razširjeni sestavi. Med gosti so bili župan občine Sevnica Srečko Ocvirk in drugi predstavniki občine, direktorica KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek, predsednica KS Sevnica Stanka Žičkar, poslanec DZ Tomaž Lisec, direktor Komunale Sevnica Mitja Udovč, ravnateljica OŠ Boštanj Vesna Vidic Jeraj, boštanjski župnik Fonzi Žibert, predstavniki društev in nekaterih podjetij, ki delujejo v kraju ter predstavniki vaških skupnosti.

Predsednik KS Jože Udovč je v uvodnem pozdravu kratko strnil aktivnosti, ki so v letošnjem letu potekale v KS Boštanj. Poudaril je številna vlaganja v posodobitev cestne infrastrukture in urejanje kraja. Od večjih naložb in posegov, ki bodo potekali v naslednjem letu, je izpostavil posodobitev mrliške vežice na boštanjskem pokopališču.

Tudi župan občine je temeljito predstavil naložbe na področju KS Boštanj, ki so bile zaključene v letu 2017 in tiste, ki se načrtujejo s ciljem, da se kraj razvija in povečuje kakovost bivanja krajanov. Izziv vlagateljem in posameznikom ponuja tudi nov občinski prostorski načrt, ki bo omogočal razvoj podjetniških dejavnosti, poselitev nekaterih površin in širitev obstoječih funkcionalnih enot, npr. pri OŠ Boštanj in, po odkupu in rušitvi starejše hiše, v središču kraja pri cerkvi.

Jelka Bec je predstavila in prisotne povabila na prireditve, ki bodo potekale v kraju. Kot je poudarila, kraj namreč niso samo ceste in druga infrastruktura, temveč predvsem ljudje, kulturni in družabni dogodki, ki nas združujejo. V naslednjih tednih bo priložnost za druženje in nova doživetja ob miklavževanju - to soboto, ob ogledu živih jaslic na Šmarčni na predbožični in božični večer, na tradicionalnem božičnem koncertu MePZ Župnije Boštanj 25. decembra ter ob ponovitvi novoletnega koncerta Godbe Sevnica.

Za pogostitev so tudi tokrat poskrbele članice Aktiva žena Boštanj.

Vsebina

Uradne ure

 

Kontakt

Lokacija

Copyrights © 2014 KS Boštanj, Izdelal Dejan Knez
  • DOMOV
  • ZEMLJEVID STRANI
  • PIŠKOTKI