• Domov
  • »
  • Program prireditev ob občinskem prazniku 2017

Program prireditev ob občinskem prazniku 2017

Objavljeno 02. november 2017

Občina Sevnica v novembru, v spomin na dogodek, ko je leta 1941 Dušan Kveder Tomaž kot poveljnik brežiške čete iz sevniškega zapora (v današnji stavbi sodišča) rešil pet vodilnih krajevnih funkcionarjev Osvobodilne fronte, tradicionalno praznuje svoj praznik.

V počastitev praznika bo v Krajevnih skupnostih občine Sevnica v novembru organiziranih okvirno 70 dogodkov v organizaciji občine, krajevnih skupnosti, podjetij in ustanov, društev in posameznikov. Med njimi bodo odprtja naložb, kulturni, športni in turistični dogodki, obeležitve obletnic ustanov in društev, dnevi odprtih vrat, pa tudi dogodki z dobrodelno in izobraževalno noto.

Program prireditev najdete na povezavi:
PRIREDITVE (OBČINSKI PRAZNIK 2017) >>>

Krajanke in krajane Boštanja še posebej vabimo na Odprtje prenovljenega odseka javne poti Tkalec-Povše-Kelneric-Podlipnik in celovito posodobljenega odseka lokalne ceste Extraform-most na žagi, v petek 17. novembra ob 15. uri v Dolenjem Boštanju (Podlipnik-Tkalec), nato ob 15.30 pri železniški postaji v Dol. Boštanju.

Osrednja slovestnost ob občinskem prazniku bo v petek, 10. novembra ob 17. uri v Športnem domu Sevnica Obcina Sevnica. Grb Občine Sevnica letos prejme Osnovna šola Sava Kladnika Sevnica, prejemnika Zlate plakete Občine Sevnica sta Štefan Teraž in Marija Kralj, Srebrno plaketo Občine Sevnica pa prejmejo Srednja šola Sevnica, Turistično društvo Tržišče in Anton Bobič. Podeljeni bosta tudi dve Listini Občine Sevnica, in sicer našemu krajanu Božidarju Možicu in Vidku Močivniku. Slavnostni govornik na prireditvi bo boštanjčan mag. Jože Andolšek, profesor verouka na Slovenski gimnaziji v Celovcu in humanitarec, ki pomaga revnim otrokom in mladim v Etiopiji. Kulturni program na prireditvi bodo sooblikovali Simfonični in pihalni orkester Glasbene šole Sevnica, združeni pevski zbor OŠ Blanca, OŠ Boštanj in OŠ Tržišče, Godba Sevnica in Mažorete Društva TRG Sevnica.

Vljudno vabljeni!

Vsebina

Uradne ure

 

Kontakt

Lokacija

Copyrights © 2014 KS Boštanj, Izdelal Dejan Knez
  • DOMOV
  • ZEMLJEVID STRANI
  • PIŠKOTKI