• Domov
  • »
  • Boštanj se razvija v sodobno mestno jedro

Boštanj se razvija v sodobno mestno jedro

Objavljeno 23. november 2016

V mesecu praznovanja sevniškega občinskega praznika sta bili v poznem torkovem popoldnevu, 22. novembra 2016, namenu predani dve za krajanke in krajane Boštanja pomembni ureditvi - nov most čez hudourniški potok Grahovica in daljši cestni odsek od železniške postaje v Boštanju do tamkajšnje osnovne šole.

»Boštanj se je začel urejati po sodobnih mestnih standardih, kar prinaša določen napredek,« je dejal župan Srečko Ocvirk, član Sveta KS Boštanj Ivan Možic pa, da je bila obnova oz. novogradnja mostu čez potok Grahovica nujna, saj več kot 50 let star most ni bil več dovolj varen, pa tudi območje okoli mostu je bilo potrebno protipoplavno urediti. »Most predstavlja krajšo pot za naselje Vrh ter Okič, kjer bi želeli, da se preplasti še en del ceste, ki je bila v celoti asfaltirana leta 1986,« je še dodal.

Novi pridobitvi so namenu predali predstavnik lokalne skupnosti Ivan Možic, sevniški župan Srečko Ocvirk in predstavnik izvajalca gradbenih del, domačin in direktor podjetja Gradnje d.o.o. Franc Povše. Pri slavnostnem prerezu traku preko novega mostu je sodelovala tudi v neposredni bližini potoka živeča gospa Klemenčič, pa direktor Komunale in domačin Mitja Udovč ter višji svetovalec za komunalno infrastrukturo na Občini Sevnica Rado Gobec. Pri prerezu traku na novo urejenem cestnem območju Dolenjega Boštanja so poleg župana, izvajalca del in predstavnika lokalne skupnosti Vinka Kneza sodelovali še na povabilo župana vsi prisotni na odprtju, ki so bili mlajši od 25 let.

Obe pridobitvi so s pesmijo obogatili Ljudski pevci Boštanj, za pogostitev in za zdravico so poskrbeli domačini oz. domačinke.

(Povzeto po: Posavski obzornik (S. R., 22.11.2016), http://www.posavskiobzornik.si/novice/bostanj-se-razvija-v-sodobno-mestno-jedro)

Po novem cestnem odseku v Boštanju pa se je (po sicer nepreverjenih virih) zapeljala tudi bodoča prva dama ZDA Melanija, o čemer priča video, ki ga najdete na povezavi TUKAJ.

Vsebina

Uradne ure

 

Kontakt

Lokacija

Copyrights © 2014 KS Boštanj, Izdelal Dejan Knez
  • DOMOV
  • ZEMLJEVID STRANI
  • PIŠKOTKI