• Domov
  • »
  • Vida Križnik, prejemnica srebrne plakete Občine Sevnica

Vida Križnik, prejemnica srebrne plakete Občine Sevnica

Objavljeno 14. november 2016

Ob počastitvi letošnjega občinskega praznika, je v petek, 11. novembra 2016, v Sevnici potekala osrednja slovesnost. Dogodka se je kot častni gost in slavnostni govornik udeležil tudi predsednik Repubike Slovenije Borut Pahor.

Navzoče je pozdravil župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk in podelil letošnja občinska priznanja. Med prejemniki je bila, na pobudo KS Boštanj, tudi Vida Križnik iz Zapuž, prejela je srebrno plaketo Občine Sevnica, za vseživljenjski prispevek v družbeni in kulturni dejavnosti.

Vida Križnik se je rodila v številčni kmečki družini v kraju Poklek nad Blanco. V otroških letih so njeno družino pred drugo svetovno vojno izgnali na Hrvaško, od koder so se vrnili šele proti koncu vojne. Še danes se živo spominja grozot vojne, ki jih je doživela v izgnanstvu.

Ob ustanavljanju Društva izgnancev Slovenije se je aktivno vključila v ustanovitev Krajevne organizacije Boštanj. Bila je članica prvega odbora, blagajničarka in je delovala pri vključevanju izgnancev in beguncev v članstvo Društva izgnancev Slovenije.

Zelo dejavna je tudi na drugih področjih družbenega življenja. Bila je predsednica Aktiva kmečkih žena Boštanj. Je aktivna članica Univerze za tretje življenjsko obdobje Sevnica. Kot dobra poznavalka zgodovine, z darom pesniškega navdiha in širokim, pozitivnim pogledom na življenje, je s številnimi avtorskimi prispevki popestrila veliko kulturnih prireditev v kraju in občini. Iskreno čestitamo!

Vsebina

Uradne ure

 

Kontakt

Lokacija

Copyrights © 2014 KS Boštanj, Izdelal Dejan Knez
  • DOMOV
  • ZEMLJEVID STRANI
  • PIŠKOTKI