• Domov
  • »
  • Blaž Janc - čestitke za uspeh na olimpijskih igrah

Blaž Janc - čestitke za uspeh na olimpijskih igrah

Objavljeno 23. avgust 2016

V ponedeljek 23.8. je bilo na Logu slovesno. Kulturno športno društvo Log, v sodelovanju z Občino Sevnica in KŠTM Sevnica, je organiziralo slovesen sprejem za Blaža Janca - člana slovenske olimpijske rokometne reprezentance v brazilskem Riu de Janeiru. Sprejem s priložnostnim programom, nagovori in sproščeno druženje je zatem, ko so Blaža z buggijem pripeljali na prizorišče, potekal pred njegovo domačo hišo. Srečanja so se udeležili številni vaščani iz Loga in okolice, mladega športnika in zbrano množico pa so nagovorili njegov prvi trener - učitelj športne vzgoje v OŠ Boštanj, Bojan Drnovšek, Martin Novšak - direktor GEN in sokrajan iz Loga ter župan Občine Sevnica Srečko Ocvirk. Ob tej priložnosti je Blažu izročil listino Občine Sevnica, ki mu je bila sicer namenjena že ob zadnjem občinskem prazniku, novembra lani, pa mu zaradi drugih obvez ob svečani prireditvi ni bila vročena. Njegov uspeh na olimpijskih igrah potrjuje, da je šlo visoko občinsko priznanje v prave roke. 19 letnemu športniku z Loga sta v imenu rojakov čestitali sovaščanki in mu izročili priložnostno darilo - sliko, ki ga bo spominjala na prvi svečani sprejem v domačem kraju. Sprejem so popestrile sevniške mažorete, vokalna skupina Vilinke in glasbena skupina Rock defekt. 

V pogovoru s Tanjo Žibert je Blaž strnil vtise s tekmovanja, ki je slovenski rokometni reprezentanci na koncu prinesla 6. mesto. Kot je še poudaril, bo ostal skromen, pošten in delaven še naprej, zahvalil se je mami Mojci in očetu Silvu ter vsem ostalim, ki mu že leta stojijo ob strani, uspešno športno pot pa je zaželel tudi bratu Mitji, ki uspešno stopa po stopinjah starejšega brata.

Blaž je športno pot začel v 4. razredu osnovne šole v Boštanju, nadaljeval v klubu v Radečah, nato v Sevnici, zdaj pa je član Rokometnega kluba Celje Pivovarna Laško. Na olimpijskih igrah je kot član državne reprezentance pokazal odlično igro, s čemer je pomembno pripomogel k uspehu naše reprezentance. 

Prispevek s prireditve je povzel tudi Vaš kanal, vabljeni k ogledu videoprispevka, NA POVEZAVI.

Na sliki Blaž Janc, s ponosnima staršema. 

Vsebina

Uradne ure

 

Kontakt

Lokacija

Copyrights © 2014 KS Boštanj, Izdelal Dejan Knez
  • DOMOV
  • ZEMLJEVID STRANI
  • PIŠKOTKI