100 let Ljudmile Bizjak iz Okiča

Objavljeno 25. oktober 2020

Na Okiču je častitljivih 100 let praznovala Ljudmila Bizjak. Ob tej priložnosti so ji, poleg njenih najdražjih, čestitali tudi župan Srečko Ocvirk, predsednik KS Boštanj Jože Udovč in krajani Okiča. 

9. oktobra 1920 se je rodila na gričku Stari dvor, v družini Frlic, očetu Francu in mami Ivani, kot njina prva hči. Otroška leta je preživela pri starših, starih starših in stricu. Srečala se je s trdim kmečkim življenjem in odrasla v močno, hrabro in dobro dekle, nasmejanega obraza z vero v duhu in srcu. Šolo je obiskovala v Radečah, kjer se je kasneje v papirnici tudi zaposlila. Med vojno je spoznala svojo ljubezen Vinka, se z njim poročila in odšla na svoj novi dom na Okič nad Boštanjem. Avgusta 1944 se jima je rodila prva hči Marta, čez dve leti sin Stanko, leta 1950 je v naročje stisnila še Mili in 1955 najmlajšo hči Vero.

Veseli smo, da ji zdravje še vedno dobro služi, pri svojih 100 letih še vedno prebira knjige, kar ji je posebna strast, je prijetna sogovornica, čila in polna energije.

Vsebina

Uradne ure

 

Kontakt

Lokacija

Copyrights © 2014 KS Boštanj, Izdelal Dejan Knez
  • DOMOV
  • ZEMLJEVID STRANI
  • PIŠKOTKI