• Domov
  • »
  • Dogodki
  • »
  • Praznik Društva TVD Partizan Boštanj

Praznik Društva TVD Partizan Boštanj

Objavljeno 10. junij 2014

Društvo za športno rekreacijo Partizan Boštanj (TVD Partizan) in Krajevna skupnost Boštanj, sta ob 60. obletnici društva in 80. obletnici lipovega drevoreda, goste in krajane povabila na praznovanje častitljivih obletnic.

petek, 6. junija 2014 je bila v domu TVD Partizan po priložnostnem programu, ki sta ga vodila Tanja Žibert in Sinjo Jezernik odprta razstava, ki slikovito prikazuje zgodovino in razvoj društva TVD Partizan od ustanovitve, tj. od 27.4.1954. Društvo je naslednik Sokolskega društva, ustanovljenega v letu 1920. Zbrane goste in krajane so nagovorili župan občine Sevnica Srečko Ocvirk, predsednik Sveta KS Boštanj Jože Udovč, direktorica KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek, predsednik Športne zveze Sevnica Tomaž Blatnik in predsednik društva TVD Partizan Roman Novšak. Petkovo prireditev so s svojim nastopom popestrili učenci OŠ Boštanj, Ljudski pevci iz Boštanja, pevski sestav Vilinke in učenci Glasbene šole Sevnica.

Praznovanje je bilo zaključeno v nedeljo, 8. junija 2014 popoldan, na travniku pod krošnjami bogato razvejanih lip. Poleg številnih krajanov Boštanja so se prireditve udeležili ugledni gostje, med njimi Miroslav Cerar - slovenski olimpionik, ambasador RS za šport, strpnost in ferplay in ga. Leni Fafangel - predsednica Športne unije Slovenije. Na svečani proslavi sta v imenu društva spregovorila predsednik TVD Partizan Boštanj Roman Novšak in Jure Šlogar - tudi v vlogi podpredsednika Sveta KS Boštanj, med govorci so bili še Miroslav Cerar, Leni Fafangel, Jože Prah kot predstavnik Zavoda za gozdove in predstavnik balinarjev Franc Ernestl. Nastopili sta vokalni skupini Coronke in Ženski pevski zbor Azaleja, Tine Bec je s klavirjem obudil spomine na zimzelene slovenske melodije, atraktiven nastop so pripravile še mažoretke iz Društva Trg Sevnica ter predstavnice gimnastične sekcije ŠD Partizan Sevnica. Prireditev, ki jo je povezoval Vili Zupančič, so popestrili tudi sevniški godbeniki. Ob tej priložnosti so z demonstracijo  tekmovalnega balinanja odprli novo štiri stezno balinišče ter odkrili spominsko obeležje v obliki lesene skulpture,  ki ga je podarila Srednja Šola Sevnica. S praženim krompirjem so postregli predstavniki vaške skupnosti Log, Planinskega društva Sevnica in Turističnega društva Boštanj, za bogato kulinarično ponudbo in okrepčilo pa so poskrbele še članice Aktiva žena Boštanj in člani Društva vinogradnikov Sevnica-Boštanj. Ob prijetnem klepetu in pesmi je bilo praznovanje sklenjeno v večernih urah. 

Tekst: Milan Simončič
Fotografije: Judith Zgonec

Vsebina

Uradne ure

 

Kontakt

Lokacija

Copyrights © 2014 KS Boštanj, Izdelal Dejan Knez
  • DOMOV
  • ZEMLJEVID STRANI
  • PIŠKOTKI