Otvoritev ceste v Drbogovje

Objavljeno 31. julij 2010

Krajani vaške skupnosti Jablanica – Novi Grad so v sodelovanju s KS Boštanj in Občino Sevnica v soboto, 31. julija 2010 predali v uporabo težko pričakovan asfaltiran cestni odsek Drbogovje. Asfaltacija omenjenega odseka je bila velik finančni zalogaj, saj dolžina ceste znaša 1.700 metrov. Zaselku Drbogovje se je z asfaltacijo, v večjem delu strme ceste,  zagotovila boljša prevoznost in dostopnost, predvsem v zimskem času. 

Aktivnosti za asfaltacijo ceste segajo že nekaj let nazaj, ko so krajani zaselka Drbogovja ustanovili gradbeni odbor, ki je aktivno pristopil k iskanju sredstev na občini in krajevni skupnosti ter zbiranju finančnih sredstev krajanov za izvedbo razširitve celotne trase. Tako je ostalo odprto le še gramoziranje in asfaltacija, ki je bila financirana s prispevki krajanov, Občine Sevnica in KS Boštanj. Vrednost 1.700 metrov dolgega odseka znaša cca. 100.000 EUR. Zemeljska dela je v sodelovanju s krajani opravilo podjetje GMP Pompe Andrej s.p., asfaltna dela pa podjetje Gradnje d.o.o. iz Boštanja. 

Vaška skupnost Jablanica je s finančno podporo KS in Občine Sevnica v zadnjih letih asfaltirala kar nekaj cest. Poleg ceste Drbogovje, se je izvedla asfaltacija ceste Nežnice, Živa Gora, Rastovke, del ceste Sončnik – odcep Redenšek, cesta Brezovec – odcep Pečnik in Oblak ter lokalna cesta Jablanica – Novi Grad. 

Z asfaltacijo glavnih prometnih poti in priključitvijo Novega Gradu in Jablanice z zaselki na vodovodni sistem Boštanj – levi breg se je kvaliteta tam živečih krajanov bistveno izboljšala.

Po zaključenem uradnem programu so bili vsi prisotni povabljeni na 6. srečanje vaščanov Jablanice in Novega Gradu, kjer je bilo poskrbljeno za pijačo in jedačo, ni manjkalo pa tudi dobre volje in družabnih iger. 

Pripravila:
Jasmina Veselinovič

Vsebina

Uradne ure

 

Kontakt

Lokacija

Copyrights © 2014 KS Boštanj, Izdelal Dejan Knez
  • DOMOV
  • ZEMLJEVID STRANI
  • PIŠKOTKI