• Domov
  • »
  • Dogodki
  • »
  • Božično novoletni koncert pevskega zbora dijakov Ledine in svečana seja sveta KS Boštanj

Božično novoletni koncert pevskega zbora dijakov Ledine in svečana seja sveta KS Boštanj

Objavljeno 18. december 2012

V torek 18.12.2012 ob 17h se je odvijal v boštanjski cerkvi čudovit, premierni Božično-novoletni koncert pevskega zbora dijakov gimnazije Ledine iz Ljubljane (dejansko je bila to generalka pred nastopom v Ljubljani)

Pevski zbor vodi temperamentna ga. profesor Marjetka Sojar, ki vodi tudi Oktet Jurij Dalmatin iz Sevnice.

Prisluhnili smo številnim duhovnim skladbam svetovnega slovesa v spremljavi Jana Severja na klaviaturah in Jana Škrbca na bobnih. Enkratni so bili tudi solistični vložki Tjaše Jereb, Julije Aljaž, Urške Britz, Lucije Rčul, ter Ivana Koruzna.

Koncert je s prijetnim glasom in globokimi mislimi veznega teksta popestrila napovedovalka naslovov skladb ga. Andreja Pavle - Jurman. Le ta se je v imenu zbora s spominskim likovnim darilom dijakov na koncu tudi zahvalila Župniku Alfonzu Žibretu in soorganizatorici Jelki Bec, ker sta omogočila izvedbo generalke.

Številnim obiskovalcem je bilo to prijetno božično darilo, predvsem pa vsem aktivnim sodelavcem v KS Boštanj, ki so po končanem koncertu nadaljevali s 16. sejo Sveta v KS Boštanj, kjer so pregledali mnogo uspešnih dosežkov v iztekajočem se letu.

Predsednik g. Jože Udovč je izrazil zadovoljstvo nad minulim opravljenim delom in nakazal smernice dela za prihodnje leto. Tudi Župan občine Sevnica g. Srečko Ocvirk je orisal uspehe območja občine s poudarkom na Boštanjskem območju in osvetlil tudi posamezne probleme, ki se pojavljajo ob izvedbi zlasti infrastrukturnih objektov. “Večina želja krajanov je uresničljivih, samo delati je treba na projektih”, je dejal. “Sprejet je občinski prostorski plan, ki je pred sprejemom mnogim onemogočal izvedbo projektov. Končujejo se zaostale ureditve ob izgradnji HE v občini, izgotovljeno je primarno optično omrežje in še mnogi projekti...”

Po končanju uradnega dela pa so članice aktiva žena in člani društva vinogradnikov poskrbeli, da je bilo tudi “nekaj za na zob in nekaj za pod zob” kot se je izrazil s povabilom predsednik Udovč, ki je v zdravici zaželel vsem lepe praznike in sreče, zdravja in uspešno leto.

Vsebina

Uradne ure

 

Kontakt

Lokacija

Copyrights © 2014 KS Boštanj, Izdelal Dejan Knez
  • DOMOV
  • ZEMLJEVID STRANI
  • PIŠKOTKI