• Domov
  • »
  • Kulturni praznik v Boštanju

Kulturni praznik v Boštanju

Objavljeno 14. februar 2023

Krajevna skupnost Boštanj je 10. februarja 2023 v sodelovanju z OŠ Boštanj izvedla proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku. V kulturnem programu so se učenci spomnili pesnika Franceta Prešerna, popestrili sta ga citrarki Lana Žužek in Patricija Udovč. Program je povezovala Klaudija Redenšek, zbrane pa sta pozdravila in nagovorila župan Srečko Ocvirk in predsednik KS Boštanj Vincenc Knez. 

 

Ob tej priložnosti sta bili podeljeni Plaketi KS Boštanj, in sicer Jožetu Udovču iz Boštanja in Ivanu Možicu z Vrha pri Boštanju (na sliki zgoraj z županom in predsednikom KS Boštanj). V obrazložitvah je bilo med drugim poudarjeno:

Ivan Možic je že od mladih let sodeloval pri različnih pomembnih projektih, ki so jih vodili njegovi starejši sovaščani in s tem prispevali h kakovosti bivanja v vasi. Bil je dolgoletni predsednik vodovodnega in gradbenega odbora in v času njegovega predsedovanja se je zgradil dodaten, večji vodohran na Topolovcu. Ves čas je sodeloval pri vzdrževalnih in obnovitvenih delih na kulturnem spomeniku cerkve Marijinega Vnebovzetja na Topolovcu ter pred leti prevzel vlogo ključarja ... Njegova dolgoletna prizadevanja bodo udejanjena v letošnjem letu s posodobitvijo ceste skozi vas, z izgradnjo pločnika, kanalizacije in javne razsvetljave. To bo prispevek k razvoju in še kakovostnejšemu življenju v vasi Vrh pri Boštanju ... Projektov in volje ter časa za pomoč sovaščanom Ivanu nikoli ne zmanjka, dela proste dni pa najraje preživi v krogu družine in prijateljev vinogradnikov, saj je tudi član Društva vinogradnikov Sevnica – Boštanj.

Z uspešnim vodenjem, ki je temeljilo na povezovanju, je Jože Udovč kot predsednik sveta krajevne skupnosti v obdobju štirih mandatov in pol pustil izjemen prispevek k uspešnemu razvoju. Zavedanje, da so gradbeni in infrastrukturni projekti ena od prioritet v razvoju ter zavzemanje za enakomeren razvoj celotne lokalne skupnosti je odlično vlivalo, da so se investicije in ureditve izvajale brez izjeme po vseh krajih krajevne skupnosti. Njegov največji prispevek je na področju cestne infrastrukture, ki se je intenzivno posodabljala. S sodelovanjem v Vodovodnem odboru Boštanj – Jablanica je prispeval k današnjemu kvalitetnemu stanju vodovodne oskrbe. Eden večjih projektov v zadnjem obdobju je bila rekonstrukcija mrliške vežice v Boštanju in rekonstrukcija ceste v vasi Križ. V njegovem življenju ima pomembno vlogo tudi gasilstvo, ki se mu je pridružil že kot pionir. V teh skoraj šestih desetletjih pripadnosti je bil operativni član, član tekmovalne enote in predsednik nadzornega odbora Gasilske zveze Sevnica. Kot predsednik krajevne skupnosti je vse čas podpiral in spodbujal delovanje vseh športnih in kulturnih društev, tudi sam je več let sodeloval v Mešanem pevskem zboru Lisca in še vedno sodeluje v skupini boštanjskih ljudskih in jurjevih pevcev. S cenjenim in izvirnim delo je Jože pustil močne sledi v Boštanju in celotni KS Boštanj.

Udeleženci prireditve so se prijetno družili tudi po končanem kulturnem programu, ob priboljških, ki so jih pripravili v Aktivu žena v Boštanju. 

Vsebina

Uradne ure

 

Kontakt

Lokacija

Copyrights © 2014 KS Boštanj, Izdelal Dejan Knez
  • DOMOV
  • ZEMLJEVID STRANI
  • PIŠKOTKI