• Domov
  • »
  • Sprememba v boštanjski župniji

Sprememba v boštanjski župniji

Objavljeno 19. julij 2022

Iz boštanjske župnije se po 25 letih poslavlja župnik dr. Alfons Žibert. S 1. avgustom 2022 nastopa službo v župniji Šmarjeta, v Boštanju pa bo službo župnika odtlej opravljal Andrej Golčnik.

Fonzija - kot ga najraje naslavljamo - krajani doživljamo kot srčnega, prijetnega in angažiranega človeka, ki je ob pastoralni dejavnosti v zadnjih 25 letih s svojimi aktivnostmi pomembno prispeval k povezovanju med krajani, osnovno šolo, krajevno skupnostjo, med društvi ... Pred leti je bil pobudnik izdaje prve promocijske zgibanke o Boštanju (ob izdaji smo na prireditvi dobili tudi priložnost predstaviti našo spletno stran). Ob 500 letnici župnije (2009) je aktivno sodeloval pri izdaji knjige "Bogastvo župnije Boštanj", ki bogati zakladnico boštanjske kulturne dediščine.  V času njegovega službovanja so se spletla mnoga iskrena prijateljstva, s sodelovanjem župnije so bila organizirana številna srečanja, delavnice, oratoriji in različne druge prireditve. Tudi zato bomo krajani Boštanja in okolice priljubljenega župnika pogrešali.

"Hvaležen sem, da sem rastel skupaj z vami. Boštanj je zame sveti kraj, kraj milosti in dobrih ljudi. Kjerkoli bom v prihodnjih letih, gre to z menoj." je med drugim zapisal pred dnevi v publikaciji Boštanjski zvon. Tudi krajani Boštanja smo hvaležni, da smo s Fonzijem rastli, sodelovali in sobivali.

Fonzi, iskreno hvala za vse, vse najlepše in srečno na novi poti! Uspešen nastop službe in dobrodošlico v Boštanju pa želimo tudi novemu upravitelju župnije Andreju Golčniku.

(fotografija Judith Zgonec)

Vsebina

Uradne ure

 

Kontakt

Lokacija

Copyrights © 2014 KS Boštanj, Izdelal Dejan Knez
  • DOMOV
  • ZEMLJEVID STRANI
  • PIŠKOTKI