• Domov
  • »
  • Prenovljena Panorama

Prenovljena Panorama

Objavljeno 07. oktober 2021

Pred dnevi je bila zaključena adaptacija bivšega gostišča Panorama v Boštanju, ki je s tem spremenila tudi svojo namembnost. Celovito prenovljeni objekt je zaživel s pričetkom izvajanja programa predšolske vzgoje. Objekt je odkupilo podjetje GIP Kodrič d.o.o. iz Krškega, ki je imelo za rabo oziroma bodočo namembnost objekta na začetku več različnih možnosti. Skupen jezik in uskladitev obojestranskega interesa, da se v tem objektu uredi vrtec, je podjetje našlo z Občino Sevnica.

Obe strani sta sklenili pismo o nameri, v katerem sta opredelili namero za ustrezno preureditev prostorov za namen izvajanja predšolske vzgoje v skladu z vsemi normativi, podjetje je tudi uredilo spremembo namembnosti objekta za namen izvajanja vzgoje in izobraževanja ter pridobilo uporabno dovoljenje. Glede na zahtevne tehnične uskladitve pri obnovi objekta je pri projektiranju in izvedbi del vseskozi aktivno sodeloval Oddelek za družbene dejavnosti Občine Sevnica, ki ima ob številnih vrtčevskih novogradnjah, dozidavah in adaptacijah objektov že veliko izkušenj. Z lastnikom je Občina Sevnica ob zaključku prenove sklenila najemno razmerje za določen čas desetih let, tudi z možnostjo predčasnega odkupa. Občina Sevnica pa je zagotovila opremo vrtca v vrednosti dobrih 73 tisoč evrov.

V začetku tega tedna sta se v vrtec selili dve skupini prvega starostnega obdobja in ena skupina drugega starostnega obdobja, trenutno skupaj 52 otrok. Glede na normative za opravljanje predšolske vzgoje pa je na voljo prostor za še en oddelek drugega starostnega obdobja. Poleg prostorov za izvajanje programa objekt razpolaga s pripadajočimi sanitarijami in garderobnimi prostori, prostorom za nego, prostorom za strokovne delavce, kabinetom, osrednjim prostorom, prostorom za čistila. Kuhinja je razdelilna, hrana se bo vozila iz centralnega Vrtca Ciciban Sevnica.

Zaradi ukrepov zaščite zdravja odprtja vrtca ni zaznamoval širši družabni dogodek, kot bi ga – ob za kraj in skupnost tako pomembni pridobitvi – lahko pripravili v običajnih razmerah. Priložnostna obeležitev pa je potekala 6. oktobra, ko se je župan Srečko Ocvirk zahvalil lastniku in izvajalcu prenove, podjetju GIP Kodrič d.o.o. iz Krškega, za izredno kakovostno opravljeno delo obnove objekta, ki na najvišji razgledni točki s panoramskim razgledom krasi celoten kraj. Hkrati je zaželel uspešno izvajanje programa ravnateljici Vrtca Ciciban Sevnica Tanji Sorčan.

Povzeto po pripevku na spletni strani Občine Sevnica.

Vsebina

Uradne ure

 

Kontakt

Lokacija

Copyrights © 2014 KS Boštanj, Izdelal Dejan Knez
  • DOMOV
  • ZEMLJEVID STRANI
  • PIŠKOTKI