• Domov
  • »
  • Akcija sterilizacije in kastracije lastniških mačk od 4. do 16. oktobra

Akcija sterilizacije in kastracije lastniških mačk od 4. do 16. oktobra

Objavljeno 28. september 2021

Zaradi porasta števila zapuščenih živali, predvsem mačk, se je Občina Sevnica že pred petimi leti odločila za preventivni ukrep sofinanciranja sterilizacije lastniških mačk, saj je to po priporočilih stroke najboljša preventiva pri zmanjševanju števila zapuščenih živali. Akcija poteka dvakrat letno, pomladi in jeseni, v sodelovanju z Veterinarsko postajo Sevnica, ki skupaj z Občino Sevnica ukrep tudi sofinancira. Od letošnjega leta je v akcijo poleg sterilizacije vključen tudi ukrep kastracije.

Akcija subvencioniranja sterilizacije in kastracije lastniških mačk vnovič poteka od 4. do 16. oktobra 2021. Naročila na Veterinarski postaji sprejemajo od 1. oktobra dalje, in sicer na telefonski številki (07) 81 60 210. Akcija je namenjena lastnikom mačk z območja občine Sevnica.

Cena sterilizacije lastniške mačke za lastnika znaša 31,78 evrov. Cena kastracije lastniške mačke pa za lastnika znaša 23,76 evrov. 
Od celotnega stroška sterilizacije Občina Sevnica sofinancira 25 evrov, od celotnega stroška kastracije pa je delež Občine Sevnica 18,59 evrov.

Letno se za izvedbo akcije namenja 4 tisoč evrov. S pomočjo sofinancerskih sredstev proračuna Občine Sevnica v skupni višini 22 tisoč evrov je bilo od pričetka izvajanja akcije doslej steriliziranih skoraj 900 lastniških mačk.

Vsebina

Uradne ure

 

Kontakt

Lokacija

Copyrights © 2014 KS Boštanj, Izdelal Dejan Knez
  • DOMOV
  • ZEMLJEVID STRANI
  • PIŠKOTKI